Personlig assistent

Som personlig assistent hjälper du till med de dagliga uppgifter och aktiviteter som assistansanvändaren annars skulle ha svårt att utföra på egen hand. Vad du gör som personlig assistent är olika beroende på vem du jobbar hos. Gemensamt för alla personliga assistenter är att det är assistansanvändaren som avgör vad du ska hjälpa till med. Detta kan inkludera saker som personlig vård och omsorg, hushållssysslor eller inköp och kommunikation. Målet är att ge den assistansanvändaren en högre grad av självständighet och frihet samt att underlätta vardagen och förbättra livskvaliteten.

Till din hjälp har du en genomförandeplan som i detalj styr ditt arbete och där det klart och tydligt framgår hur assistansanvändaren vill ha det i vissa situationer. Självklart går du bredvid innan du ska börja på schema eller vara vikarie. Detta ger både dig och assistansanvändaren en trygghet och säkerhet för att vardagen ska fungera på bästa sätt.

Vi finns här för dig

Som din arbetsgivare är en av våra viktigaste uppgifter att matcha assistansanvändarens behov och önskemål med dig som assistent.

Vi ansvarar för att du får alla de rätta verktygen för att lyckas i din roll som personlig assistent. Du är en viktig del för att en annan människas liv ska fungera. Till ditt förfogande finns kunnig och hjälpsam personal nära till hands när du behöver stöd.

Som personlig assistent och/eller arbetsledare får du fortlöpande utbildningar inom relevanta områden, som t ex personlig assistentutbildning, arbetsledarutbildning, HLR och brandutbildningar. Vi anpassar din utbildning efter behov.

Vilka kvalifikationer behöver jag?

Vi vill att alla våra assistenter har ett genuint intresse av att hjälpa andra människor. Man måste vara beredd på att den ena dagen inte är den andra lik och man behöver vara bra på att hantera de olika situationer som kan uppstå i vardagen.

Det är alltid assistansanvändarens vardag som styr ditt arbete och dina uppgifter. Du måste respektera hans/hennes vilja och önskemål, utan att värdera, tycka eller ha åsikter om deras liv.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och sociala förmåga.

”Det bästa är att vi har trygga relationer, som bygger på tillit och respekt vilket i sin tur leder till en öppnare arbetsplats. Alla är med och bidrar till bättre och meningsfullare dagar för våra kunder. Tillsammans är vi en familj och arbetet är så givande!”

– Sara A, arbetsledare/personlig assistent

Är du intresserad av att arbeta hos oss?

Vi växer ständigt och söker därför ofta nya personliga assistenter. Vi tar gärna emot spontana ansökningar så skicka in ditt CV och ett personligt brev till oss redan idag!

Vi hoppas att just du blir en del av oss i framtiden.

Välkommen att höra av dig till oss för mer information!

Se våra lediga jobb hos Arbetsförmedlingen här: